ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MY ANALYSI
25-years-logo
espa_logo
Multiplate Analyzer

Multiplate® Analyzer – Ένα αξιόπιστο εργαλείο για τον έλεγχο της λειτουργίας των αιμοπεταλίων

Τα αιμοπετάλια είναι κύτταρα του αίματος τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στη φυσιολογική αιμόσταση. Οι διαταραχές της λειτουργίας των αιμοπεταλίων εκδηλώνονται, είτε με τη μορφή αιμορραγικής διάθεσης, είτε με την εμφάνιση  θρομβωτικών επεισοδίων του πάσχοντος και συνεπώς  ο εργαστηριακός έλεγχος που αφορά την λειτουργία τους είναι πολύ σημαντικός  στην διερεύνηση κληρονομικών και επίκτητων διαταραχών.

Το Multiplate® Analyzer είναι μια μέθοδος  ελέγχου  της αιμοπεταλιακής λειτουργίας που σας προσφέρουν τα διαγνωστικά κέντρα “Ανάλυση” , τ’ αποτελέσματα της οποίας  συμβάλλουν τόσο στην διάγνωση όσο και στην διαχείριση των ασθενών που πάσχουν από τέτοιου είδους διαταραχές. 

Διαγνωστική μέθοδος Multiplate® Analyzer

Συγκεκριμένα, το Multiplate® Analyzer  μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επιλογή της καταλληλότερης αντιαιμοπεταλιακής αγωγής καθώς και στην παρακολούθηση της ανταπόκρισης του ασθενούς σ’ αυτήν.

Η μέθοδος  επιτρέπει την εκτίμηση  της θεραπευτικής επίδρασης στη λειτουργία των αιμοπεταλίων και στην αλληλεπίδρασή τους με το περιβάλλον. Η αρχή της στηρίζεται  στην προσκόλληση/ συσσώρευση των αιμοπεταλίων που προκαλείται, είτε  από φυσικούς διεγέρτες, είτε από τον ενεργοποιητή του υποδοχέα της θρομβίνης (Thrombin Receptor Activating Peptide – TRAP).

Σημαντικό  πλεονέκτημά της  είναι η  ταυτόχρονη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας διαφορετικών αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων (ασπιρίνη, κλοπιδογρέλη, πρασουγρέλη, αναστολείς γλυκοπρωτεΐνης IIb/IIIa), ενώ για την ολοκλήρωσή της απαιτεί ολικό αίμα.

circles2