ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MY ANALYSI

Μοριακή ανίχνευση Νέου Κοροναϊού
(SARS-CoV-2)

Ο Νέος Κοροναϊός (SARS-CoV-2) είναι ένας RNA ιός που ανιχνεύθηκε πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2019 στην περιοχή Γιουχάν της Κίνας μετά από συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Οι κοροναϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κοροναϊούς.

get the
info

circles2

ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Παρόλο που ο ιός προέρχεται από τα ζώα, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η μετάδοση θεωρείται ότι γίνεται κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την εκπνοή. Τα κύρια συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή.

Η «Ανάλυση Ιατρική Α.Ε.» εκτελεί με υπευθυνότητα και συνέπεια τη δοκιμασία ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 σε ύποπτα περιστατικά με τη μέθοδο Real Time PCR με αντίστροφη μεταγραφή (Reverse Transcription-PCR, RT-PCR), χρησιμοποιώντας μόνο πιστοποιημένα αντιδραστήρια (CE-IVD) και έχοντας αυτοματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας.

Η λήψη του δείγματος για την εξέταση πραγματοποιείται στο χώρο του ασθενούς, κατόπιν συνεννόησης και ακολουθώντας πιστά το πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας. Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία των ιατρείων του ομίλου μας.

Την κρίσιμη αυτή χρονική στιγμή, τα ιατρεία μας έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, σε ό,τι αφορά τη μετάδοση του ιού SARS-CoV-2.