ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MY ANALYSI
25-years-logo
espa_logo

ΤΜΗΜΑ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

Η μοριακή βιολογία, κλάδος της βιολογίας που μελετά τη δομή,  τη σύνθεση και τους μηχανισμούς λειτουργίας των κυττάρων και των οργανισμών (άμεσα σχετιζόμενη με την μοριακή γενετική) μπορεί να θεωρηθεί ως η πλέον  εξελισσόμενη επιστήμη τα τελευταία τριάντα χρόνια. Σημαντικότατη έχει κριθεί  η συμβολή της στην κατανόηση της παθογένειας πολλών νοσημάτων (γενετικών και μη) και κατ’ επέκταση στην  εξεύρεση  θεραπευτικής αντιμετώπισης πολλών από αυτών. 

Η ΑΝΑΛΥΣΗ, αντιλαμβανόμενη  πλήρως την σπουδαιότητα της μοριακής βιολογίας,  δημιούργησε από την αρχή της λειτουργίας της το συγκεκριμένο τμήμα, ενισχύοντας και ανανεώνοντας τον εξοπλισμό του, ο οποίος συμπεριλαμβάνει  γενετικούς αναλυτές υψηλών δυνατοτήτων, αλλά και ειδικά προγράμματα βιοπληροφορικής. Με αυτόν τον τρόπο,  προσφέρει την δυνατότητα διεκπεραίωσης όλων των νέων και κλασικών μεθόδων της μοριακής βιολογίας και γενετικής. 

Συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού στη μοριακή βιολογία

Ταυτόχρονα, η  συνεχής εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού και η συνεργασία της εταιρείας  με ακαδημαϊκά ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού, επιτρέπει στο τμήμα να “παρακολουθεί”  τις ταχύτατες αλλαγές στον χώρο, προσφέροντας στους κλινικούς  ιατρούς όλων των ειδικοτήτων εκείνα τα διαγνωστικά εργαλεία που θα καλύψουν τις  ανάγκες τους για  πληροφόρηση  πιθανής προδιάθεσης ορισμένων νοσημάτων, καλύτερη πρόληψη, ακριβέστερη διάγνωση  και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση με την αξιοποίηση της εξατομικευμένης θεραπείας.

circles2

Προδιάθεση νοσημάτων
Ανοσογενετική
Μοριακή ανίχνευση λοιμώξεων
Μοριακή διερεύνηση γενετικών νοσημάτων
Φαρμακογονιδιωματική
Μοριακή ογκολογία