ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MY ANALYSI
25-years-logo
espa_logo

Μοριακή ανίχνευση των βακτηρίων Mycoplasma genitalium και Mycoplasma hominis (Mycoplasma genitalium/Mycoplasma hominis PCR)

Γενικές πληροφορίες

Το Mycoplasma hominis αποτελεί παθογόνο μυκόπλασμα για τον άνθρωπο ως αίτιο ουρογεννητικών λοιμώξεων.  Έχει απομονωθεί σε περιπτώσεις σαλπιγγίτιδας. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το Mycoplasma hominis είναι αίτιο πυελονεφρίτιδας, όπως και σηψαιμίας μετά από τοκετό ή γυναικολογικές επεμβάσεις και αίτιο λοιμώξεων σε νεογέννητα. Το Mycoplasma genitalium προκαλεί συμπτωματική και ασυμπτωματική ουρηθρίτιδα στους άνδρες. Στις γυναίκες, το Mycoplasma genitalium έχει συσχετιστεί με τραχηλίτιδα, φλεγμονώδη νόσο της πυέλου, πρόωρο τοκετό, αυτόματη αποβολή και στειρότητα.

Μέθοδος

Πραγματοποιείται απομόνωση DNA και στη συνέχεια εφαρμόζεται η μέθοδος Real Time PCR για την ανίχνευση της παρουσίας των βακτηρίων Mycoplasma genitalium και Mycoplasma hominis. Η συγκεκριμένη μέθοδος χαρακτηρίζεται από μέγιστη αξιοπιστία και αναδεικνύει με εξαιρετική ευαισθησία την ενεργό λοίμωξη  (φάση της νόσου κατά την οποία οι μικροοργανισμοί πολλαπλασιάζονται ενεργά).

Είδος δείγματος

Ούρα, κολποτραχηλικό επίχρισμα, ουρηθρικό επίχρισμα, ορθικό επίχρισμα