ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ MY ANALYSI
25-years-logo
espa_logo

Μοριακή ανίχνευση των βακτηρίων Ureaplasma urealyticum και Ureaplasma parvum (Ureaplasma urealyticum/Ureaplasma parvum PCR)

Γενικές πληροφορίες

Το ουρεάπλασμα (Ureaplasma urealyticum και Ureaplasma parvum) αποτελεί παθογόνο μικροοργανισμό που αποικίζει τα γεννητικά όργανα. Το ουρεάπλασμα πολλές φορές συμβιώνει με τον άνθρωπο, χωρίς να προκαλεί βλάβες. Ωστόσο σε ευαίσθητα άτομα προκαλεί μία ποικιλία κλινικών συνδρόμων όπως λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων (κολπίτιδα, ουρηθρίτιδα, τραχηλίτιδα, σαλπιγγίτιδα, που εκδηλώνονται με αυξημένες εκκρίσεις, τσούξιμο, κνησμό). Αρκετά άτομα δεν έχουν συμπτώματα. Η συγκεκριμένη λοίμωξη φέρεται να ευθύνεται για υπογονιμότητα και αποβολές.

Μέθοδος

Πραγματοποιείται απομόνωση DNA και στη συνέχεια εφαρμόζεται η μέθοδος Real Time PCR για την ανίχνευση της παρουσίας των βακτηρίων Ureaplasma urealyticum και Ureaplasma parvum. Η συγκεκριμένη μέθοδος χαρακτηρίζεται από μέγιστη αξιοπιστία και αναδεικνύει με εξαιρετική ευαισθησία την ενεργό λοίμωξη (φάση της νόσου κατά την οποία οι μικροοργανισμοί πολλαπλασιάζονται ενεργά).

Είδος δείγματος

Ούρα, κολποτραχηλικό επίχρισμα, ουρηθρικό επίχρισμα, ορθικό επίχρισμα